Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt.

A állattenyésztés meghatározó szerepet tölt be a vállalkozás tevékenységében. A Gazdaságban két állatfaj tenyésztése, hizlalása és értékesítése folyik. Ezek közül az egyik a szarvasmarha, melynek tenyésztése a termelt szálastakarmányokra, a másik a sertés, mely a szintén cégen belül termelt abraktakarmányokra épül.

E kettő közül is kiemelendő a sertéságazat, mely 1600 db kocára és annak szaporulatával működik. Az elmúlt években a rekonstrukcióval párhuzamosan állomány cserét is végeztünk, a stabil genetikai és állategészségügyi hátterű tenyészállomány beállításának célja a kiváló minőségű vágóalapanyag előállítása.

A sertéságazat tagja a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének. Az ágazat jogosult a Kiváló Magyar Sertéshús védjegy használatára. Ez a tanúsítási rendszer bizonyítja, hogy ellenőrzött, kiváló minőségű termék kerülhet a fogyasztók asztalára.

A saját vágóhídi alapanyag ellátásán túl évente 35.000 db hízósertés kibocsátása a cél.

Az állandó infrastrukturális, informatikai és technológiai fejlesztés biztosítja az ágazat fenntartható versenyképességét, amely a részvénytársaság eredményességéhez is hozzájárul.

Kiemelt fontossággal kezeljük a környezet védelmét, a telep szennyvíz elhelyezése megoldott, korszerű környezet védelmi beruházás megvalósítása révén a Hígtrágya-kezelő telep rendelkezik a működéshez szükséges egységes környezet használati engedéllyel.


A DPMG zrt. jogelődeinél (Nagykőrösi ÁG., Ceglédi állami Tangazdaság) már sikeres szarvasmarha-tenyésztésről beszélhetünk, a 60-as évek végén a Törteli telepen Osztrák Tarka törzstenyészet működött. A szakosodás után a törteli telepen Vöröstarka Holstein-Frízzel kezdték a fajtaátalakító keresztezést. A 90-es évektől vörös és fekete tarka Holstein-Fríz bikákat használunk. A 2014-ben felújított és korszerűsített tehenészetünkben 1000 db tehén tenyésztésével és tartásával évi 10 millió kg extra minőségű tejet termelünk és értékesítünk.

Limousin törzstenyészetünkben 270 db anyatehén és szaporulata található. Évente 20-25 db tenyészbikát 60-80 db vemhes tenyészüszőt értékesítünk, a saját utánpótláson felüli állatokat pedig hizlalási alapanyagnak értékesítjük főleg exportra.

További információ: www.limousin.hu

Keressen minket

DPMG ZRT.

2700, Cegléd, Bede 575.Gazda Áruház

2700, Cegléd, Külső-Kátai út 98.Feldolgozó üzem

2700, Cegléd, Külső-Kátai út 98.Elérhetőségek


Kereskedelem

vetőmag,
takarmány,
gépalkatrész,
növényvédelem,
kiskert,
háztartás,
szerelvény.Folyamatosan bővülő árukészlettel állunk rendelkezésére.Nyitvatartás