Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt.Vetőmag előállítás, feldolgozás, kereskedelem


A részvénytársaság vetőmagüzeme az ötvenes évek elejétől működik, amelyet folyamatosan bővítettük és korszerűsítettük.

Saját termelés mellett bértermelést és feldolgozást is végzünk, ezzel széleskörű hazai és külföldi igényeket elégítünk ki. Folyamatosan változik és növekszik a feldolgozandó fajok és fajták száma, emelkednek a minőségi követelmények, mind fontosabbá válik a csávázás, a tetszetős megjelenés és a gyorsabb feldolgozás. A vetőmag genetikai, biológiai és technikai értékének meghatározását, minősítését a jól felszerelt laboratórium végzi.

A vetőmag termesztésben kezdettől fogva alapvető szerepet töltött be a hibridkukorica-előállítás. Az utóbbi néhány évben kalászos gabonamag termesztését is végzünk. Meghatározó fajták az őszi búza, őszi árpa, rozs, tavaszi árpa, triticale, lucernamag. Ezeken kívül kisebb tételekben foglalkozik koronafürt, baltacim és repce vetőmag előállításával is.

A megtermelt valamint a vásárolt abrak takarmányok felhasználásával a takarmányüzem biztosítja az állatállomány ellátásához szükséges tápokat. A tápkeverés elsősorban a saját állatállomány ellátását szolgálja, azonban a kapacitás kihasználása érdekében bérgyártást is végzünk.

A termelőtevékenységhez kapcsolódik az évek óta működő Gazdaáruház, mely a saját terményeken túl vásárolt termékek széles skálájával várja a vásárlókat. Megtalálható itt minden olyan termék, ami az otthoni kiskert valamint a nagyüzemi árutermeléshez szükséges.Gyümölcstermesztés


Cseresznye, meggy, sárgabarack és almatermesztés tartozik az ágazat tevékenységi körébe.Szántóföldi növénytermesztés


A Társaság termelési szerkezetét tekintve döntő a mezőgazdasági termelés részaránya, melynek jelentős része az egymásra épülő vertikumokban kerül feldolgozásra. A növénytermelés alapvetően a kialakult vertikumokat, a vetőmag- feldolgozást, az állattenyésztést, a takarmánygyártást és kisebb részben az árutermelést (étkezési búza, repce, napraforgó) szolgálja. Termelési eredményei sok év átlagában az évi csapadék függvénye, az öntözés nélküli művelés körülményei közepette számottevően nem növelhetők. A termelés bérelt szántóterületen folyik, a növénytermesztés szerkezete, minősége meghatározó a gazdaság életében.

A kalászos gabonák mellett a takarmánykukorica, repce, napraforgó valamint szálas- és tömegtakarmány termesztése a meghatározó. Az elmúlt éveket az ágazat sikeresen zárta, amiben nagy szerepe volt a kedvező időjárásnak, illetve a különböző támogatásoknak, amelyek jelentősen segítették e tevékenységi kör gazdaságos működését.Erdőgazdálkodás


A vállalkozás ezen ágazatához több, mint 4000 ha nagyságrendű integrált erdőterület tartozik, évek óta eredményes a gazdálkodás.

Az erdészeti tevékenység keretén belül ápolást és fakitermelést végzünk.

Keressen minket

DPMG ZRT.

2700, Cegléd, Bede 575.Gazda Áruház

2700, Cegléd, Külső-Kátai út 98.Feldolgozó üzem

2700, Cegléd, Külső-Kátai út 98.Elérhetőségek


Kereskedelem

vetőmag,
takarmány,
gépalkatrész,
növényvédelem,
kiskert,
háztartás,
szerelvény.Folyamatosan bővülő árukészlettel állunk rendelkezésére.Nyitvatartás